kurs-osnove-java-programiranja-pitanja

Šta vas očekuje na kursu „Osnove programiranja“?

Ukoliko ste počeli da učite uz naš besplatni kurs Uvod u Java programiranje, ili već imate bazična znanja iz programiranja, verovatno vas zanima i sledeći korak, odnosno – Kurs Osnove programiranja Java.

Možda vas onda i zanima kako izgleda gradivo i šta vas čeka u nastavku edukacije. U ovom tekstu ćemo otkriti upravo to.

Najvažnije od svega, odnosno ono što SoftUni program izdvaja jeste način rada. Naši polaznici istovremeno uče nove komande i razvijaju logičko mišljenje rešavajući praktične probleme u formi zadataka.

Zamislite komande kao alat za rešavanje različitih problema. Ipak, sam proces i način dolaska do rešenja zavisi od vas i vaše logike. Zato je važno odmah početi i sa praktičnim radom. Naši predavači uvek ističu kako je važno i da van predavanja rešavate probleme da biste razvili logičko razmišljanje, karakteristično za programere.

Jedan od glavnih saveta je da se ne ograničavate na zadatke koje ćete raditi na datom predavanju. Oni mogu da vas upoznaju sa načinom na koji koristite  nove komande, ali ćete morati i da razvijate način razmišljanja.

 

Kurs Osnove programiranja

Naravno, u tome će vam pomoći naš program i mentori. Predavanja nesmetano i postepeno prenose potrebna znanja koja vas uvode u svet programiranja, konzole i kreiranja programa.

Sama predavanja će vas upoznati sa vrlo jednostavnim računskim operacijama (neće vam trebati više od četiri aritmetičke operacije), rad sa celim brojevima i decimalnim razlomcima, kao i neke formule za rad sa geometrijskim figurama. To je skoro sva matematika koja će vam trebati. Nakon ovih uvodnih delova, program će vas upoznati sa uslovnim konstrukcijama. Posle uslovnih konstrukcija na redu su ciklusi. Petlja je svako ponovljeno izvršavanje datog niza operacija sa različitim podacima. U okviru kursa naučićete kako da radite sa tzv „For“ i „While“ petljama i takođe kako da kreirate složene petlje. Takođe, ispitni zadaci sa prošlih ispita će vam biti dostupni tokom učenja, što olakšava pripremu.

Na kraju, da biste dobro prošli na ispitu, moraćete da rešite sve zadatke za četiri sata. Dakle, važno je da prilikom vežbanja pratite i vaše prolazno vreme. Sami ispitni zadaci zahtevaju da budete u stanju da kombinujete tri osnovna elementa opisana iznad (matematičke operacije, uslovne konstrukcije i petlje) kako biste kreirali funkcionalno i adekvatno rešenje sa što manje koda.

Ukoliko redovno radite, gradivo nije teško naučiti, a predavači i mentori će vam pomagati tokom celog procesa.

Dakle, razloga za brigu – nema. Program je odlično prilagođen svima koji ulaze u moćni i neograničeni Java univerzum.

Kurs Osnove programiranja Java počinje u januaru 2023 i planirajte vašu prijavu.