Mi stvaramo profesionalce u softverskoj industriji i pomažemo im da započnu uspešnu karijeru!

SoftUni je osnovan sa idejom inovativnog i modernog obrazovnog centra koji stvara prave profesionalce u svetu programiranja.

Koristimo model „učenja kroz rad“, pružajući našim studentima obuku iz programiranja u kombinaciji sa stvarnim praktičnim iskustvom i znanjem o najtraženijim i najsavremenijim tehnologijama, kako bi bili spremni za početak karijere kao uspešni softverski developeri.

SoftUni moderna praktična obuka

SoftUni organizuje sveobuhvatni profesionalni program iz programiranja u Srbiji, pružajući polaznicima priliku za sticanje zvanja „programer”. SoftUni nastavni plan i program obuke za programiranje pažljivo je razvijen uz direktno učestvovanje IT kompanija, uključujući rad sa najnovijim softverskim tehnologijama i učenje najboljih praksi iz domena programiranja.

Praktične veštine

Fokus našeg modela obuke za programiranje je transformacija stečenog znanja u stvarne praktične veštine pa je i nastava kombinovana sa raznim demonstracijama i vežbama, kao i individualnim i timskim praktičnim projektima kroz koje studenti stiču tehničke i lične veštine.

Mentorstvo

Za vreme obuke svaki polaznik može da postavi svoja pitanja SoftUni stručnom mentorskom timu, uz individualnu pomoć u savladavanju gradiva, čime se povećava efikanost procesa sticanja novih znanja i veština.

Aktivna zajednica

Učenici postaju deo aktivne zajednice u okviru koje imaju mogućnost razmene znanja i iskustava sa svojim kolegama, predavačima i mentorima, stvarajući tako važna prijateljstva i profesionalne kontakte.

Pomoć u karijeri

SoftUni direktno sarađuje sa kompanijama u softverskoj industriji, pomažući tako svojim studentima u njihovom usavršavanju na putu do uspešnih programera. Polaznici koji su pokazali odlične rezultate dobijaju direktne preporuke SoftUni Centra za karijeru za početak rada, u zavisnosti od njihovih želja i ciljeva.

softuni karijera
softuni kvalitet obuke

Mentori ili nastavno osoblje

Visok kvalitet obuke u SoftUni-ju garantuje nastavno osoblje koje čine neki od najboljih praktičara i trenera u softverskoj industriji. Studenti će imati priliku da dobiju znanje od vodećih imena u sektoru, uključujući senior programere vodećih softverskih kompanija, kao i stručnjake koji su predavali na međunarodnim tehnološkim konferencijama.

Vizija

Naša vizija je da budemo deo globalne digitalne revolucije i da doprinesemo izgradnji nove digitalne ere, podučavajući nove generacije programera i IT stručnjaka.

Misija

Naša misija je da izgradimo prave stručnjake i buduće lidere kroz praktično, kvalitetno i pristupačno obrazovanje u području digitalne i informacione tehnologije, pretvarajući Srbiju i region u Silicijumsku dolinu Evrope!

SoftUni Srbija je institucija za profesionalno obrazovanje čiji je cilj da svojim studentima pruži sve što im je neophodno za što uspešniji početak karijere.

softuni misija
testimonial 3 1

Inovativni model učenja

Možda se softverski inženjering čini teškim za većinu vas, ali SoftUni će vas uveriti da to nije tako. U početku uopšte nisam bila sigurna da li je ovo za mene, jer imam interesovanja u oblastima koje se veoma razlikuju od IT-a, ali moj dečko me je zamolio da dam šansu SoftUni-ju i tako sam započela kurs Osnove programiranja sa Javom. Kada je kurs počeo, zaista sam se oduševila! SoftUni ima odličan program učenja koji započinje malim koracima, gde možete steći nove korisne veštine, a zahvaljujući ambicioznim predavačima razvijate svoj način razmišljanja i svoju karijeru.

Milica A.
Student, JavaScript Fundamentals

Praktični primeri i zadaci

Nastavni plan i program na SoftUni-ju baziran je na praktičnim primerima i zadacima. Rešavanje tih zadataka mi je pomoglo da još u početnom modulu Uvod u Java programiranje steknem osnovna znanja, razvijem nov način razmišljanja i napišem prvi kod. Kvalitet nastavnog materijala, način predavanja i posvećenost profesora da prenesu svoja znanja studentima predstavljaju razloge zbog kojih ću nastaviti SoftUni obuku.

Marko Dimitrov
Student – JavaScript Fundamentals
testimonial 1

Sjajni kursevi

Treninzi u SoftUniju su za mene bili pravo otkrovenje i doneli su dosta pozitivnog, koje sam primetila već na prvih nekoliko predavanja. Kursevi su konzistentni, što omogućava da koncetrišete svoje napore u jednom pravcu. Lekcije uključuju dosta praktičnih vežbi kao i timskih projekata što je nesumljivo prednost SoftUni-ja.

Gabriela Burlakova,
PHP Developer, polaznica iz Bugarske
m

Inovativni model učenja

Trebalo mi je samo jedno predavanje iz Uvoda u programiranje da bih se uverio da je Softverski univerzitet najbolji mogući sistem obrazovanja za mene. Savremene tehnologije, inovativni model učenja sa dosta teorije plus neophodna praksa, mladi i entuzijastični nastavnici! Uz pomoć SoftUni Centra za karijeru počeo sam da radim pre nego što sam završio obuku!

Dimitar Spasov,
Sofware developer, polaznik iz Bugarske

SoftUni na međunarodnoj sceni

Software SoftUni je nastao u Bugarskoj 2013. kao najozbiljniji projekat u zemlji za edukaciju i stvaranje softverskih developera. Osnovan je i vođen od strane samih softverskih inženjera koji su tačno znali kakve su potrebe kompanija poslodavaca, a sa druge strane, kakvi su programi, obuke i praksa potrebni polaznicima.

U 2019. godini, SoftUni je napravio prve korake ka širenju svog poslovnog modela izvan granica matične zemlje tako što je sproveo uspešne obuke u Rumuniji, Singapuru, Filipinima i Poljskoj, obezbeđujući besplatnu obuku iz programiranja, kao i sveobuhvatan nastavni plan i program softverskog inženjerstva.

SoftUni je 2021. godine pokrenuo SoftUni Global inicijativu, koja ima za cilj da pruži kvalitetan sadržaj za učenje onima koji žele da uđu u programiranje sa bilo kog mesta u svetu.