Postanite Java Developer

Naučite da programirate uz Java, Spring i Java EE tehnologije
Kreirajte Java web aplikacije, razvijajte Java back-end i front-end sa JavaScriptom i HTML5
Odaberite karijeru software developera sa Java tehnologijom
Pogledajte besplatne SoftUni Java tutorijale
Započnite sa besplatnim kursom Uvod u Java programiranje odmah

Da li ste znali?

Otvoreni kod

je u srcu Java platforme i tehnologija iz Java ekosistema.

Java platforma

nalazi se u top 5 najpopularnijih tehnologija u softverskoj industriji, što čini učenje Java programiranja odličnim izborom za IT karijeru.

Programski jezik Java

koristi preko 9 miliona softverskih profesionalaca širom sveta.

Java tehnologija

se koristi za razvoj aplikacija i poslovnih softvera: web aplikacija, mobilnih aplikacija, serverskih aplikacija, poslovnih aplikacija itd.

softuni wizard

Krenite proverenim putem od početnika do profesionalnog programera

Prijavite se za naš program i započnite svoje profesionalno putovanje u svet programiranja.

1.

Registruj se

2.

Besplatan početni kurs Uvod u programiranje

3.

Modul Osnove programiranja

4.

Profesionalni modul

5.

Početak karijere

6.

Diplomiranje

cards picture 1
Naučite Java programiranje kroz

70% praktičnog rada: pisanje Java koda svakog dana

Nove materijale za učenje: 2 dana nedeljno

Praktične vežbe sa Java lekcijama: 2 dana nedeljno

cards picture 2
Praktičan rad

Radi se na konkretnim projektima sa Java, Spring, Java EE, Spring Data, Hibernate, Spring MVC, JavaScript i MySQL tehnologijama.

Unapredite svoje veštine programiranja - Java, OOP, MySQL, Spring MVC, Spring Data, HTML5 i JavaScript.

Steknite praktično iskustvo radeći na Java projektima u timu u GitHub okruženju

cards picture 3
Započnite karijeru u najboljim kompanijama u industriji

97% diplomaca SoftUni programa započinje karijeru u IT-ju

Pristup SoftUni Centru za karijeru i pomoć pri traženju posla

Najbolji poslodavci u softverskoj i IT industriji

testimonial 3 1

Inovativni model učenja

Možda se softverski inženjering čini teškim za većinu vas, ali SoftUni će se vas uveriti da to nije tako. U početku uopšte nisam bila sigurna da li je ovo za mene, jer imam interesovanja u oblastima koje se veoma razlikuju od IT-a, ali moj dečko me je zamolio da dam šansu SoftUni-ju i tako sam započela kurs Osnove programiranja sa Javom. Kada je kurs počeo, zaista sam se oduševila! SoftUni ima odličan program učenja koji započinje malim koracima, gde možete steći nove korisne veštine, a zahvaljujući ambicioznim predavačima razvijate svoj način razmišljanja i svoju karijeru.

Milica A.
Student, JavaScript Fundamentals

Praktični primeri i zadaci

Nastavni plan i program na SoftUni-ju baziran je na praktičnim primerima i zadacima. Rešavanje tih zadataka mi je pomoglo da još u početnom modulu Uvod u Java programiranje steknem osnovna znanja, razvijem nov način razmišljanja i napišem prvi kod. Kvalitet nastavnog materijala, način predavanja i posvećenost profesora da prenesu svoja znanja studentima predstavljaju razloge zbog kojih ću nastaviti SoftUni obuku.

Marko Dimitrov
Student – JavaScript Fundamentals
testimonial 1

Sjajni kursevi

Treninzi u SoftUniju su za mene bili pravo otkrovenje i doneli su dosta pozitivnog, koje sam primetila već na prvih nekoliko predavanja. Kursevi su konzistentni, što omogućava da koncetrišete svoje napore u jednom pravcu. Lekcije uključuju dosta praktičnih vežbi kao i timskih projekata što je nesumljivo prednost SoftUni-ja.

Gabriela Burlakova,
PHP Developer, polaznica iz Bugarske
m

Inovativni model učenja

Trebalo mi je samo jedno predavanje iz Uvoda u programiranje da bih se uverio da je Softverski univerzitet najbolji mogući sistem obrazovanja za mene. Savremene tehnologije, inovativni model učenja sa dosta teorije plus neophodna praksa, mladi i entuzijastični nastavnici! Uz pomoć SoftUni Centra za karijeru počeo sam da radim pre nego što sam završio obuku!

Dimitar Spasov,
Sofware developer, polaznik iz Bugarske

Što je karakteristično za programski jezik Java?

Programski jezik Java kreiran je ranih devedesetih i od tada je zadržao veliku popularnost. Izuzetno je fleksibilan – jednom napisan, njegov kod je primenjiv na razne uređaje, objektno orijentisan, pouzdan, pruža visoke performanse.

Ako se dvoumite kojim programskim jezikom da započnete svoju softversku karijeru, praktični kurs Jave će vas uveriti u relevantnost tehnologije. Odlično je rešenje i za početnike i za one koji već znaju da programiraju u C ++. Drugi razlog je što je C++ zapravo preteča Jave. Zato je sintaksa oba jezika, kao i C i C #, prilično slična.

Koju praktičnu primenu pružaju Java kursevi?

Kako bismo vam dodatno pojasnili sve prednosti Java programiranja, navodimo neke od najpopularnijih projekata napisanih na Javi. Počnimo dobro poznatim primerom operativnog sistema za pametne telefone Android, koji uključuje i sve Android aplikacije. Ništa manje važni nisu ni platforme Google Docs, Open Office, Eclipse.

Što se tiče primene Java programskog jezika, vrlo je raznolika. Uz pomoć Jave možete kreirati pouzdan softver, izraditi web i mobilne programe, desktop aplikacije, pisati igrice. A to su samo neke od razloga da upišete naše kurseve JAVA programiranja koji nude kvalitetan teorijski i praktični deo.

Zašto učiti Java Web Development

Java je jedan od najčešće korišćenih programskih jezika kojim možete u potpunosti razviti i velike korporativne projekte, moderne mobilne aplikacije i logiku za različite elektronske uređaje.

Evo još nekoliko razloga za učenje Java programiranja:

  • Programski jezik se aktivno koristi više od dve decenije – izuzetno je razvijen i proveren, a zajednica oko njega raste i aktivna je (prema Oracle, u industriji postoji preko 9.000.000 Java programera).
  • Java i dalje zauzima vodeću poziciju među programskim jezicima, kako među programerskom zajednicom tako i na tržištu rada.
  • Java je jedna od najtraženijih platformi za razvoj poslovnih i korporativnih projekata, pružajući svetski najrazvijeniji arsenal poslovnih tehnologija koje se koriste u razvoju velikih i ozbiljnih projekata.

Postanite uspešan Java Developer uz kvalitetne Java kurseve!

SoftUni obuku za Java programiranje su razvili iskusni profesionalci uz direktno učešće kompanija iz IT sektora. Izborom profesije Java developer moći ćete da povežete svoje veštine programiranja, osnove struktura podataka i algoritamsko mišljenje sa poznavanjem informatike i softverskog inženjerstva, kao i savremene Java i web tehnologije.

Već danas možete da napravite prvi korak prijavom na besplatni kurs Uvod u JAVA programiranje, koji će vam dati potrebna znanja za polaganje prijemnog ispita i uključivanje u ceo SotfUni program softverskog inženjerstva.

Tokom obuke, kroz praktične Java treninge i rad na hiljadama Java zadataka i projekata, steći ćete sva specijalizovana znanja i veštine potrebne za početak uspešne karijere Java programera i poznavaoca Java tehnologija u softverskoj industriji.