No products in the cart.

31.07.2023. JavaScript blog cover

Predstavljamo naš NOVI BESPLATNI kurs – Uvod u Java Script!

Da li ste ikada razmišljali  šta omogućava da web stranice budu tako dinamične i interaktivne? Možda ste se zapitali kako se izvršavaju različite akcije na webu, poput animacija, provere formi ili ažuriranja podataka bez osvežavanja stranice.

Odgovor leži u programskom jeziku koji je postao srce interaktivnog web razvoja – JavaScript.

Šta je JavaScript?

JavaScript je programski jezik koji se koristi za izradu interaktivnih elemenata na web stranicama. To je jedan od tri osnovna jezika web razvoja, zajedno sa HTML-om i CSS-om. Dok se HTML koristi za definisanje strukture web stranica, a CSS za definisanje izgleda tih stranica, JavaScript omogućava tim stanicama da reaguju na korisničke akcije.

Zašto učiti JavaScript?

  1. Interaktivnost i Dinamičnost: JavaScript je ključ za stvaranje interaktivnih web stranica. Uz JavaScript, možemo reagovati na korisnikove akcije, kao što su klikovi, unos podataka u forme i još mnogo toga. To omogućava web stranicama da se ponašaju dinamično, što poboljšava korisničko iskustvo.
  2. Klijentska Strana Web Aplikacija (Client-Side Development): JavaScript se izvršava na korisnikovom uređaju (browser-u) i omogućava izradu klijentske strane web aplikacija. Ovo znači da većina obrade podataka i interakcija sa korisnikom se odvija na samom uređaju, čime se smanjuje opterećenje na serveru i omogućava brži odziv web stranica.
  3. Popularnost i Traženost: JavaScript je jedan od najpopularnijih programskih jezika na svetu i ima široku primenu u IT industriji. Poznavanje JavaScript-a će vam otvoriti mnoge poslovne prilike i učiniti vas konkurentnijim na tržištu rada.

Zašto Izabrati SoftUni Kurs „Uvod u JavaScript“?

SoftUni nudi visokokvalitetne kurseve koji su prilagođeni početnicima. Naš dvomesečni kurs „Uvod u JavaScript“ je dizajniran tako da omogući apsolutnim početnicima da se lako upuste u učenje ovog programskog jezika.

Naši iskusni predavači će vas provesti kroz osnove JavaScript-a korak po korak, pružajući vam jasne i razumljive lekcije. Kroz praktične vežbe i projekte, naučićete kako da koristite osnovne JavaScript koncepte, funkcije i događaje, kako i da stvarate dinamične web stranice.

Prijave za kurs su otvorene do 03. septembra i zato ne propustite ovu priliku da steknete nove veštine. Pridružite se SoftUni zajednici i krenite na putovanje ka novim programerskim izazovima!