Tea Dogandzic sajt

Tea Dogandžić

Python, Java

Biografija predavača

Master inženjer softvera, započela je svoju karijeru 2019. godine.

Nakon osnovnih studija, završila je master studije na Univerzitetu Singidunum, gde je trenutno angažovana i student doktorskih studija.

Radila je kao administrator baza podataka, Java programer, Game Developer, a trenutno je zaposlena kao Mobile Developer.

Aktivan je istraživač, piše i objavljuje radove na različite teme iz oblasti Computer Vision-a i primenama metaheuristika.

Poznaje širok spektar najpopularnijih tehnologija i alata, poput C++, C#, Kotlin, Java, Python, Unity, Unreal, Blender itd.

Kratak intervju sa predavačem

Kako ste započeli svoju karijeru u svetu programiranja?

Kao veliki obažavalac video igara, uvek me je interesovalo i zanimalo kako sve to zapravo radi. Nakon srednje škole, upisala sam fakultet i upustila se u svet programiranja. Nakon navršene dve godine studija, usledilo je i prvo angažovanje u industiji, koje se nastavilo do danas.

Šta Vas je inspirisalo da postanete predavač i delite svoje znanje sa drugima?

Na fakultetu na kojem sam studirala imala sam tu čast da mi predaju zaista divni profesori, koji su inspirisali i podržavali studente. Želela sam da taj isti užitak pružim i ja narednim generacijama. Mislim da je deljenje znanja i iskustva prilika da svi naučimo nešto novo.

Koji su Vam najdraži aspekti predavanja i vođenja obuka?

Volim kada studenti aktivno učestvuju u nastavi. To ne samo da je najbolji način učenja i savladavanja gradiva, već i prilika da se bolje upozamo i sarađujemo. Uživam u tome da slušam ideje studenata i njihova razmišljanja.

Kako se osećate kada vidite napredak i uspeh polaznika?

Napredak i uspeh studenata su kako moj cilj tako i svrha mene kao njihovog predavača. Najlepši je osećaj kada vidite nekoga, kome ste na neki način pomogli ili ga nečemu naučili, da napreduje i usavršava se. Uspeh mojih studeta gledam kao svoj lični.

Kakvi su Vaši saveti za one koji se premišljaju da li da se upuste u svet programiranja i prijave na SoftUni kurseve?

Svima koji se premišljaju preporučila bih da probaju. Nikad ne znamo da li će nam se nešto svideti ili ne dok ne probamo i ne osetimo efekte na svojoj koži. Programiranje je, u principu, veština kao i svaka druga. Poznavanjem programiranja, život nam umnogome može postati lakši i bolji. Tehnička pismenost u današnjem svetu nije više dovoljna, već se zahtevaju naprednija znanja.