No products in the cart.

StefanStanimirovic sajt01

Stefan Stanimirović

- JavaScript

Biografija predavača

Stefan Stanimirović je doktor nauka u oblasti računarstva. Završio je Prirodno – matematički fakultet u Nišu, gde trenutno radi kao docent. Autor je zbirke zadataka “Dizajn i analiza algoritama”. Osim teorijskog računarstva, poseduje i praktično iskustvo u razvoju veb aplikacija, koje je stekao radeći na projektima u različitim firmama u Nišu i Beogradu. Uživa u svom pozivu predavača i aktivno učestvuje u uključivanju šire zajednice u IT svet.

Kratak intervju sa predavačem

Kako ste započeli svoju karijeru u svetu programiranja?

Sa programiranjem sam se prvi put susreo još u srednjoj školi, kada sam počeo da učestvujem na takmičenjima iz ove oblasti. Do kraja srednje škole bilo mi je jasno da ću se baviti oblašću koja je dinamična, puna mladih ljudi, i koja nudi brojne mogućnosti za lični i profesionalni razvoj.

Šta Vas je inspirisalo da postanete predavač i delite svoje znanje sa drugima?

Smatram da je poziv predavača jedan od najplemenitijih poziva, jer mi pruža mogućnost da pomognem ljudima. Imao sam iskustva da predajem učenicima srednjih škola, studentima fakulteta, kao i ljudima koji se iz drugih sfera prekvalifikuju u IT sferu, i smatram izuzetnim uspehom ako na bilo koji način uspem da pomognem pojedincu na koraku u izgradnji ne samo IT karijere, već i ljudskih osobina.

Koji su Vam najdraži aspekti predavanja i vođenja obuka?

Najviše uživam u direktnom kontaktu sa ljudima i mogućnosti da im pomognem i aktivno učestvujem u izgradnji njihovog karijernog i ličnog puta.

Koji su izazovi sa kojima se suočavate kada predajete početnicima?

Najveći izazov je objasniti često kompleksne koncepte na način koji je razumljiv svima. Upravo u tome leži lepota ovog poziva.

Kakvi su Vaši saveti za one koji se premišljaju da li da se upuste u svet programiranja i prijave na SoftUni kurseve?

Programiranjem može da se bavi svako ko to zaista želi. Učenje programiranja je kao priprema za maraton – samo upornost, konzistentnost i posvećenost, uz spremnost na preuzimanje malih koraka, mogu dovesti do cilja da postanete IT stručnjak.

.