java-besplatan-kurs-programiranja

Otvorene prijave za SoftUni martovski besplatan kurs Uvod u Java programiranje

Otvorene su prijave za novi SoftUni besplatan kurs Uvod u Java programiranje. Četvrta po redu besplatna edukacija počinje 18. marta 2023. godine, a prijave za martovski upisni rok su otvorene do 15. 3.

Kurs traje dva meseca i namenjen je polaznicima bez iskustva, ali i svima koji žele da unaprede svoje znanje. Polaznici koji uspešno završe kurs i polože ispit mogu da nastave da se usavršavaju u okviru SoftUni programa edukacije. Završni ispit se plaća, ali polaznici nisu u obavezi da ga polažu posle kursa. Ukoliko želite da nastavite školovanje po SoftUni programu, potrebno je položiti ispit.

Kurs je online, a predavač na kursu je Dušan Šijačić, dugogodišnji teoretičar i praktičar na polju Java programskog jezika. Na kursu će polaznici savladati osnovne koncepte programiranja: rad sa razvojnim okruženjem (IDE), korišćenje varijabli i podataka, operatora i izraza, rad sa konzolom (čitanje unosa i ispis rezultata), korišćenje uslovnih konstrukcija (if, if-else) i petlji (for, while, do-while)… 

Više o kursu Uvod u Java programiranje možete saznati na linku, dok se možete prijaviti na ovom linku.