23.10.2023 BlogCover

Novi SoftUni kurs – Uđite u svet softverskog testiranja QA

Da biste se uspešno pozicionirali u dinamičnom svetu informacione tehnologije, morate steći relevantno znanje i veštine koje su tražene u industriji. Jedno od najperspektivnijih polja danas je QA (osiguranje kvaliteta) – ključni aspekt razvoja softvera koji osigurava da finalni proizvod zadovoljava najviše standarde kvaliteta. U SoftUni-ju smo uvideli važnost ovog područja pa smo, zbog velike zainteresovanosti, otvorili prijave za naš novi kurs Osnove QA koji vam može otvoriti vrata ka obilju mogućnosti u IT sektoru.

Zašto da učite QA?

Ako želite da zakoračite u svet IT-a, ovo je sigurno jedan od najefikasnijih I najlakših načina! Pogledajte nekoliko razloga zašto očekuje da karijera u QA bude jedna od najperspektivnijih u 2023. i 2024. godini.

🔹 Potražnja za stručnjacima za QA: S obzirom na rastuću kompleksnost softverskih sistema, postoji konstantna potražnja za kvalifikovanim QA inženjerima koji mogu osigurati kvalitet i performanse softvera.

🔹 Svestranost: Znanje QA omogućava vam da radite u različitim sektorima i industrijskim granama, pružajući vam šansu da izaberete karijeru koja vas zaista zanima.

🔹 Stalno učenje i poboljšanje: Rad u QA zahteva stalno praćenje trendova i inovacija u industriji, što vam omogućava da neprestano unapređujete svoje veštine i znanja, čineći vas atraktivnim kandidatom za poslodavce.

🔹 Ključna uloga u razvojnom ciklusu: QA stručnjaci su od ključnog značaja u razvojnom ciklusu softvera, jer svojim radom osiguravaju da proizvodi budu visokog kvaliteta i u skladu sa očekivanjima korisnika.

🔹 Perspektiva karijere: Karijera u QA nije samo korisna u sadašnjosti, već nudi i stabilnu perspektivu za budućnost, sa kontinuiranim rastom i razvojem ovog sektora. Ulaganje u znanje QA može biti dugoročno korisno za vašu karijeru u IT industriji.

Kako vam SoftUni može pomoći

Kroz sedmonedeljni intenzivni program, naši polaznici će imati priliku da nauče osnove manuelnog testiranja kao i principe automatizacije testiranja kroz upotrebu popularnog alata Selenium. Kako biste dobili sveobuhvatan uvid u kurikulum i ono što možete očekivati, evo kratkog pregleda onoga što će biti obuhvaćeno:

  1. Rad sa alatima za praćenje problema: Učite kako identifikovati, pratiti i rešavati probleme vezane za softverske projekte.
  2. Manuelno testiranje softverskih projekata: Naučite osnove testiranja i važnost ručnog proveravanja funkcionalnosti softvera.
  3. Tehnike testiranja softvera: Upoznajte se sa black box, white box, i regresijskim tehnikama testiranja koje su ključne za osiguranje kvaliteta proizvoda.
  4. Osnovna znanja iz automatizovanog testiranja: Savladajte osnove automatizacije testiranja kroz praktične primere i rad sa alatom Selenium.
  5. Testiranje web baziranih sistema: Razvijte veštine za testiranje kompleksnih web baziranih sistema kako biste osigurali funkcionalnost i performanse.
  6. Rad sa specifikacijama zahteva softvera: Razumite kako pravilno interpretirati i implementirati zahteve softvera kako bi se zadovoljile potrebe klijenata.

Zaključak

Kurs je pažljivo osmišljen kako bi pružio sveobuhvatan uvid u svet QA, pružajući vam konkretne veštine koje su tražene u današnjem konkurentnom tržištu rada. Kroz interaktivne vežbe, projekte i podršku našeg mentorskog tima, imaćete priliku da steknete praktično iskustvo koje će vam biti od neprocenjive vrednosti.

Predavanja počinju 6.12.2023.

Nemojte propustiti priliku da se prijavite za naš kurs Osnove QA i krenete ka uspešnoj karijeri u IT sektoru!

Više o ovom kursu, kao i kako da se prijavite, možete pročitati OVDE