MilicaSkmbarevic sajt

Milica Škembarević

– Java Programiranje

Biografija predavača

Milica Škembarević je diplomirani master inženjer organizacionih nauka. Osnovne i master studije je završila na Fakultetu organizacionih nauka, smer Informacioni sistemi i tehnologije. 

Kratak intervju sa predavačem

Kako ste započeli svoju karijeru u svetu programiranja?

Svet programiranja i računara me je fascinirao još od kako smo, kao porodica, kupili prvi kompjuter i smestili ga u moju sobu. Kako sam ja uvek bila zadužena za rešavanje svih problema koji su se javljali na kompjuteru, postalo mi je zanimljivo da shvatim kako kompjuteri funkcionišu i kako ja mogu da ih “naučim” da nešto urade te je upisivanje IT smera i nastavak obrazovanja u tom pravcu bio jedini logičan ishod.

Šta vas je inspirisalo da postanete predavač i delite svoje znanje sa drugima?

I baka i deka su mi bili prosvetni radnici po zanimanju tako da se može reči da mi je to nasledno. Uvek me je ispunjavalo da svoje stečeno znanje delim sa drugima i da ih mentorišem u oblastima kojima dobro vladam kako bih im olakšala da pređu put koji sam ja već prešla.

Koji su Vam najdraži aspekti predavanja i vođenja obuka?

Najdraži aspekt vođenja obuka mi je odgovaranje na radoznalost entuzijastičnih polaznika, kao i diskutovanje o različitim rešenjima nekog problema gde kroz konstruktivan razgovor svi zajedno proširimo vidike i načine gledanja na problem.

Koji deo gradiva najviše volite da delite sa našim polaznicima?

Sa polaznicima najviše volim da radim na mini-projektima gde se kroz više etapa dolazi do softverskog rešenja koje obavlja neku smislenu funkciju i rešava neki realan problem jer baš na takvim časovima (gde se primenjuju prethodno obrađene lekcije) polaznici najviše napreduju i najbrže usvajaju znanje.

Kakvi su Vaši saveti za one koji se premišljaju da li da se upuste u svet programiranja i prijave na SoftUni kurseve?

-Jedan od najlepših osećaja je motivisanje polaznika da rastu i napreduju bez straha od neuspeha i grešaka znajući da sam im olakšala put koji su svakako morali da pređu ne bi li usvojili nova znanja koja će im značiti u napretku u karijeri.