saveti-za-mlade-programere

3 saveta za mlade programere

Programiranje je jedna od najperspektivnijih oblasti za razvoj karijere. Brojni su razlozi za to – od sve više prilika za zaposlenje do odličnog balansa između posla i privatnog života. A pošto čitate ovaj članak, verovatno želite da se pridružite globalnoj zajednici programera.

Ako je tako – nemojte odlagati – počnite danas sa SoftUni sveobuhvatnim programom za softversko inženjerstvo. Prvi korak je naš besplatan kurs – Uvod u Java programiranje.

A kada se prijavite pročitaje i:

 

3 saveta za mlade programere

Savet 1: Kako da počnem?

Važno je izgraditi osnovna znanja iz programiranja, što podrazumeva razvijanje logičkog i algoritamskog razmišljanja, savladavanje sintakse jezika i rukovanje promenljivim i algoritmima.

Sve to deluje kompleksno, ali nije tako.

Ovo su temeljni koncepti koji će vam dati osnovu nakon koje možete preći na naprednije teme. Zato se početni SoftUni kurs fokusira na fundamentalna znanja i veštine.

Uz naš kurs počećete da pišete kod od prvog dana da biste se navikli na rad sa konzolom i IDE-om. Za tu svrhu nije vam potrebno ni prethodno iskustvo ni neko drugo osnovno znanje.

Savet 2: Kako da napredujem u programiranju?

Ključ uspešne programerske karijere leži u upornosti. Jedna od najvažnijih stvari je praska i vežbanje veština svakog dana. 

Upravo zbog toga su kursevi u okviru sveobuhvatnog programa softverskog inženjeringa u SoftUni-u usmereni na praksu. Rešićete desetine, pa čak i stotine zadataka i napisati hiljade linija koda da biste se što više približili uspešnoj karijeri programiranja.

Vežbanje će dovesti do novih pitanja, novih informacija i ukupnog razvoja vaših tehničkih veština. 

Uspećete da izgradite i sposobnost da razmišljate van okvira i pronalazite inovativna rešenja, da dobro komunicirate svoje ideje i da budete timski igrač.

Savet 3: Kada ću postati uspešan programer?

Put od potpunog početnika do profesionalca može potrajati mnogo ili malo. Ceo proces od učenja preko kodiranja do dobijanja prvog posla uz SoftUni kurseve može da traje između 6 meseci i 2-3 godine.

Ovo je jednako 100.000 linija koda napisanih u roku od 2.000 sati. Drugim rečima, vreme koje će vam trebati da počnete karijeru programera u potpunosti zavisi od vremena i truda koji ste uložili da izgradite svoje veštine. 

Prijavite se već danas i započnite sa besplatnim kursom Uvod u Java programiranje.