Uvod u javascript predavac

Strahinja Kešelj

– Java Programiranje

Biografija predavača

Iskusni Java/Spring developer sa više godina iskustva rada u indistriji i širokim spektorm interesovanja u koje spadaju tehnologije poput SveIte i GoLang-a. Takođe, enuzijasta za Linux i student Softverskog Inženjerstva.

Kratak intervju sa predavačem

Kako ste započeli svoju karijeru u svetu programiranja?

Moj prvi kontakt sa programiranjem je bio na mom prvom poslu gde sam kao system admin automatizovao konfiguracije i sistemske procese. To me je zainteresovalo da nastavim edukaciju u smeru razvoja softvera. Prolazio sam kroz mnogo kurseva i učio sam, što mi je pomoglo da se kasnije zaposlim kao Java developer.

Koji su izazovi sa kojima se suočavate kada predajete početnicima?

Jedan od najvećih izazova je objasiti apstraktne koncepte na jednostavan način. Trudim se da uvek napravim most između teoretskog znanja i praktične primene, tako da studenti mogu lako da razumeju i primene ono što uče.

Kako se osećate kada vidite napredak i uspeh polaznika?

To je jedan od najboljih delova mog posla! Osećaj kada vidim da studenti razumeju, primenjuju znanje i postižu uspeh je neverovatan. To mi daje potvrdu da je trud koji ulažem u podučavanje vredan. 

Kako naši kursevi pomažu polaznicima da steknu praktične veštine koje su relevantne za industriju?

Naši kursevi su dizajnirani da budu hands-on i pokrivaju svo potrebni znanje sa kojom se developeri svakodnevno suočavaju. Pored teorijskog znanja, studenti kroz praktične zadatke stiču veštine koje se direktno mogu primeniti u radnoj sredini.

Šta Vas je inspirisalo da postanete predavač i delite svoje znanje sa drugima?

Tokom mog puta učenja i karijere, bilo je puno mentora koji su mi pomogli da shvatim kompleksne koncepte i steknem praktične veštine. Bili su strpljivi, podržavali su i verovali su u mene čak i kada ja nisam. Pružili su mi usmerenje kakvo nisam mogao sam da kreiram. Takva iskustva su me inspirisala da i ja postanem predavač i pokušam da pružim sličnu podršku drugima. Želim da pomognem ljudima da ovladaju veštinama koje će im omogućiti da uspeju u svojoj karijeri. Kao predavač, veliko mi je zadovoljstvo kada mogu da prenesem svoje znanje i iskustvo na polaznike, i kada vidim da moje podučavanje ima pozitivan uticaj na njihov razvoj i uspeh.